Over Ons

WIE ZIJN WIJ

Na onderstaande inleiding zijn er alweer enkele jaren voorbij gegaan en zijn we 3 jaar ouder geworden. Maar hoe ouder, hoe gekker wordt wel eens gesuggereerd en aan die uitspraak willen wij geen afbreuk doen (alhoewel we dat zelf iets anders zien) en dus hebben we na wat reizen naar Australië en Z.O. – Azië opnieuw een reis gepland van een jaar naar de Verenigde Staten en Canada. Ook van deze nieuwe reis zullen we middels deze website weer onze verhalen publiceren.

De Reiskranen zijn Tita en Dick, in 2011 respectievelijk 58 en 63 jaren oud. Wij hebben, na vele jaren deelgenomen te hebben aan regelingen als verlofsparen en levensloop, thans de mogelijkheid om een jaar vrij te nemen. Zoals u verder in dit stuk zult kunnen lezen zijn we gek op reizen en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat wij dit sabbatical zullen gebruiken om gedurende langere tijd erop uit te trekken .Wij zijn beide enthousiaste en actieve duikers en free-lance duik instructeurs en hebben op vele plaatsen bubbels achtergelaten in de prachtige onderwaterwereld.

WAT VOORAF GING – AZIE

Al vele jaren besteden we de vrije dagen die we hebben aan reizen.
Eerst was dat rondtrekken met ons tentje door Europa, maar vanaf 1994 besluiten we toch eens andere culturen te bezoeken en na enig overleg is de beslissing genomen, we gaan naar Indonesië.
Hannah, mijn zusje, waarschuwt ons dat hiermee onze reislust verwordt tot een reisvirus. Haar ervaring is namelijk dat, als je je eenmaal aan een ander continent waagt , het reizen niet meer ophoudt. En… Hannah heeft gelijk. Na Indonesië verkennen we ook vele andere landen in Azië, Maleisië, Thailand, Laos en Cambodja worden favorieten. Vietnam bekoort ons minder door alle reisreguleringen waar je als backpacker mee te maken krijgt en China /Tibet is na 4 keer rondtrekken geen optie meer voor Dick.

AUSTRALIE

Doordat Edwin, de goede vriend van Dick, zich in Australia gaat vestigen, ontsnapt ook dat continent niet aan onze aandacht. We trekken vier keer langere tijd rond met een 4 Wheel drive auto met tent op het dak.
We worden beiden verliefd op Australia en willen er gaan wonen. Dick in South Australia en ik in de Outback. Deze discussie gaan we echter nog niet voeren want eerst moeten we er nog zien te komen.
Doordat we ouder zijn dan 35 jaar moeten we veel geld meebrengen, geld dat we niet hebben. We gebruiken ons inkomen immers om andere culturen te ontdekken. Dus besluiten we deze droom pas te realiseren als we niet meer hoeven te werken. Echter recentelijk blijkt de mogelijkheid om Australië binnen te komen verscherpt te zijn en alleen realiseerbaar indien er heel veel geld meekomt.
Onze droom om definitief naar Australië te verhuizen zal hierdoor helaas niet uitkomen.

CANADA – NOORD AMERIKA

In ons vakantie patroon, backpacken door Azië, komt in 2009 verandering. Dick (het is zijn beurt om dit jaar de vakantie bestemming te kiezen) besluit dat het Canada wordt.
Erg gelukkig ben ik er in eerste instantie niet mee, deze bestemming zou voorlopig niet bij mij zijn opgekomen. Voor mijn gevoel ga je pas naar Noord Amerika als je oud bent en tot minder in staat. Je rijdt dan immers in een luxe camper rond over geasfalteerde wegen en trekt niet met een rugzak rond of met een tentje op het dak van je 4-wheeldrive.
Een andere reden waarom ik niet stond te springen om naar dit Noord Amerikaanse continent te gaan is dat de temperaturen toch beduidend lager liggen dan die in mijn geliefde tropenlanden.
Maar ja, zoals al eerder bemerkt, mag Dick dat jaar de reisbestemming kiezen. Daarbij komt dat Dick ook niet altijd over- enthousiast reageerde als ik weer eens met China als reisbestemming op de proppen kwam. En dan heb ik het maar niet over reizen met de Trans-Siberie trein naar Mongolië.

Bij het voorbereiden van de trip, we boeken immers altijd alleen een vliegticket naar een bestemming in het gewenste land, kom ik er achter dat de natuur in Canada wel erg overweldigend is. Mijn gedachten over deze vakantie bestemming zijn duidelijk aan verandering onderhevig. Als we voet aan land zetten in Vancouver, ben ik verloren. Dit is na Australia een land waar ik graag wil verblijven. De miezerige regen op de tweede en derde dag doet hier niets aan af. Nu hebben we, blijkt later, wel enorm veel geluk want zelfs steden die bekend staan om hun enorme hoeveelheid regen bekijken wij terwijl het zonnetje uitbundig schijnt. En als dan de eerste zwarte- en Grizzly beren voor onze camper de weg oversteken heeft Canada ook mijn hart gewonnen.

Gelukkig hebben we de gelegenheid om in datzelfde jaar ook nog 4 weken door de natuurparken in het westen van de USA rond te toeren. Nu met mountainbikes op onze camper, want het blijkt regelmatig voor te komen dat een fiets, naast de camper, een ideaal vervoermiddel is in dit land. Weer blijkt de natuur overweldigend en gelet op de vele fietstochten en wandelingen die we in deze natuurparken ondernemen, wordt steeds duidelijker dat je hier echt naar toe moet gaan zolang je gezond en fit bent.

Thuis, alles overdenkend, zijn we het al snel eens over de bestemming van ons levensloopverlof, een jaar sabbattical vanaf april 2011………………………………… en we gaan met een camper rondtrekken door Amerika, Canada en Alaska.

Reacties zijn gesloten.