Laatste bardienst bij Aqualis

Vrijdagavond 18 februari stappen Dick en Tita nietsvermoedend het clubhuis van Aqualis binnen. Goh wat leuk, het is versierd met oranje vlaggetjes. En kijk nou er hangen ook Amerikaanse vlaggetjes. Oh dat is vast omdat het onze laatste bardienst is.
Dat klopte. En waar ze nog niet van op de hoogte waren is de nieuwsdruppel die op 1 februari naar alle leden (behalve Dick en Tita zelf natuurlijk) was gestuurd.

Het duurde even voordat ze doorhadden dat er iets was georganiseerd. Bij Dick viel het kwartje al snel. Vooral toen Andre met zijn gitaar het clubhuis binnenstapte. Tita had toch wel wat meer tijd nodig. Ze verbaasde zich wel over enkele dingen maar had eigenlijk nog geen idee van wat er allemaal gaande was.

Naarmate de avond vorderde stroomde het clubhuis goed vol en was het erg gezellig. Op de ledenvergadering 2 dagen geleden had Tita nog gezegd dat het draaien van een bardienst wel meeviel. Je moest koffie kunnen zetten en voor de rest was het gezellig kletsen. Tja totdat het clubhuis bijna vol is. Dan is het toch wel hard werken!

Er waren ook wat Aqualisten die een presentje hadden meegebracht. Lekkere wijn, handdoeken met het adres van de nieuwe website dereiskranen.nl erop geborduurd en een cd met amerikaanse reismuziekjes erop maakten dat het al snel het feestje van Dick en Tita werd. En nadat iedereen binnen was werden Dick en Tita in het midden van het clubhuis gezet. Andre zette als een ware troubadour met zijn gitaar de muziek in en de uitgedeelde tekst werd door alle aanwezigen luidkeels meegezongen. Er kwam zelfs een kleine polonaise op gang.


tekst Afscheidslied(je) voor Dick en Tita
Medolie: ’t dondert en ’t bliksemt van Guus Meeuwis

Lalaaaaa lalalalalala
Lalaaaaa lalalalalala
Lalaaaaa lalalalalala
Lala la la la laaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

’t Dondert en ’t bliksemt
en het regent meters bier..,
Want Dick en Tita gaan op wereldreis
en dat vieren wij hier!
Met de groeten van Aqualis
en een duikfles op je rug
Geniet met volle teugen
zulke tijd komt nooit meer terug

Na deze aubade natuurlijk ook nog een woord van Cor.
Als cadeau en aandenken aan Aqualis tijdens de reis ontvingen ze allebei een mok met het Aqualislogo en goede reis erop.
De reactie van Tita met de woorden ‘O wat is dit leuk’ zoals alleen Tita dit kan zeggen zullen we het komende jaar allemaal wel gaan missen.

Dit bericht is geplaatst in VOORBEREIDINGEN USA en CANADA. Bookmark de permalink.

4 Responses to Laatste bardienst bij Aqualis