Wachten, wachten, wachten ….

Wachten, wachten, wachten …….

Dinsdag , woensdag en donderdag blijven we  zwerven rondom Radium Hot Springs met als uitvalsbasis: Canyon Campground. Als we ’s ochtends onze fee voor de komende nacht betalen worden we gevraagd, “ again” ? Ja, we zijn echt een meubelstuk aan het worden op deze camping, die trouwens wel erg comfortabel is .

We zitten in een prachtig deel van de Rocky Mountains dus we hoeven ons niet te vervelen. Telkens zien we weer een ander dal waar we naar toe kunnen rijden en waar we kunnen genieten van de snelstromende beekjes, weer met de exotische Harlequin Ducks (je weet wel die uit Glacier National park in de USA), de laatste restjes sneeuw op de hier volop aanwezige skipistes of het prachtige uitzicht op de wit besneeuwde bergen.
De ene dag is het echt stralend weer met staalblauwe lucht en zon en de andere dag is er redelijk veel bewolking waar zo nu en dan een miezer regen uit komt. In ieder geval is de kou wel echt uit de lucht en kunnen we zonder jas (maar nog wel met Hoodie aan) rondlopen.
Hebben dit oponthoud ook benut om eens de camper te wassen. Dat was echt nodig, hij zag er na al die sneeuw en opspattend water op de weg, niet meer uit. Nu hebben we tenminste weer een witte camper staan.

We wachten nog steeds op onze post uit Holland en horen van Canadezen dat ze hun post “Snailmail”  (slakkenpost) noemen. Er wordt iets naar Canada opgestuurd en dan is er stilte, wat er gebeurt weet niemand, maar de post bestelling laat in ieder geval erg lang op zich wachten. Daar hebben wij dus nu ook ervaring mee. Dit horende wenden we ons tot  TNT-post in Holland met het verzoek wat meer info te geven over de Track en Trace van onze brief.
En ja, donderdag 19 mei krijgen we een antwoord met daarin vermeld de manier waarop we in het Canadese Track en Trace systeem kunnen kijken en zien we dat het poststuk zondag 15 mei bij de douane in Vancouver is afgeleverd. En dat is het. Waar het nu is is onbekend. We zullen geduld moeten oefenen.
Daar dat iets is wat ik (Tita)  in mindere mate bezit, besluiten we na enige beraadslaging om vrijdag 20 mei verder te trekken en via Banff, ja alweer (we hebben daar wat boodschappen te doen) naar Lake Louise te rijden en misschien zelfs nog door naar Jasper.

In Banff is er zeer goed gesorteerde electronica winkel waar we al eerder wat spullen hebben gekocht en om van de nood een deugd te maken gaan we nu nog wat aansluitingen kopen zodat we ook gebruik kunnen maken van de regelmatig op campings aanwezige centrale antenne aansluitingen. Dick heeft een plaats gevonden waar de buitenaansluiting prima ingebouwd kan worden zonder nog extra gaten te maken in de buitenwand van de camper. Dus binnenkort kunnen we ook wat makkelijker naar het lokale nieuws en de weerberichten kijken en daarop zo nodig onze  plannen aanpassen.

Vanuit de camping lopen we even het dorp in naar het Visitor Centre (tevens Kamer van Koophandel), daar zal tenslotte onze post moeten aankomen en vertellen onze plannen. Na wat afspraken te hebben gemaakt met de lokale medewerkers, die ons ondertussen ook beginnen te kennen wandelen we terug naar de camping. Wanneer we terug komen in Radium is afhankelijk van een volgende Track en Trace bericht of een mailbericht van de medewerkers van het Vistor Centre.
Daar het komende maandag 23 mei Victoria Day is en dus een nationale feestdag, verwachten we echter niet dat er snel verandering in de status van onze postbezorging zal komen.  We wachten af.

We gaan nu rondkijken in een volgend stuk van de Rocky Mountains en zijn blij dat we de tijd aan onszelf hebben. Gelukkig lopen we wat voor op ons schema en hebben nu ook wat meer tijd om wegen te nemen die we in ons basisschema niet voorzien hadden. Wat dat betreft zijn tips die we vanuit Nederland soms krijgen erg waardevol en passen we zoveel mogelijk de dagroutes er op aan. Omdat we uiteindelijk toch weer terug moeten naar Radium Hot Springs om onze felbegeerde post te ontvangen zullen we wat meer kilometers moeten gaan rijden.
Eerlijk gezegd moeten we daarbij toegeven dat dit niet echt een straf is.

Dit bericht is geplaatst in USA en CANADA 2011-2012. Bookmark de permalink.

2 Responses to Wachten, wachten, wachten ….